Jagten på en studiebolig

I dag vil jeg fortælle om en lidt gammel men dog god nyhed og det er at min søn i snart et års tid har været optaget på bacheloruddannelsen statskundskab på Københavns Universitet, hvor han har studeret de seneste to semestre. Grunden til at jeg gerne vil fortælle om denne ”nyhed” er fordi at da vi bor i Odense, skulle min søn også til at finde et sted at bo i København. Da min søn først blev optaget i sommeren 2013, var det mildest talt alt for sent for ham at skrive sig op på diverse ventelister til boliger i København, man kan måske spørge hvorfor han ikke havde skrevet sig op i god tid, når han vidste at han ville studere i København. Sagen er dog ganske enkelt da han slet ikke regnet med at komme ind på sit studie, da hans karakterer ikke var høje nok, derfor søgte han da også i kvote 2, da han havde lavet noget frivilligt arbejde for en lokalpolitiker i vores område.

424e270c356b4ff1878a97bee8c46d52_kollgeium_1

Undgå at få SKAT på nakken…

Derfor efter utallige ansøgninger til kollegier og ungdomsboliger i København, besluttede mig og min kone os for at vi ville købe fast ejendom i København, da vi havde hørt om muligheden for at lave et forældrekøb til sit barn, hvilket helt konkret betyder at mig og min kone køber en lejelighed som vi herefter lejer til vores søn. Dog inden vi besluttede os for at købe lejligheden valgte vi at søge rådgivning hos en advokat så denne kunne hjælpe os igennem at vælge en husleje til sønnen som svarer til markedslejen, da vi ellers ville få SKAT på nakken og beskatte os forskellen mellem den egentlige markedsleje og den leje som vores søn betaler.

Dette viste sig at være en yderst god beslutning da vi nemlig ikke havde den fjerneste ide om den reelle markedsleje og derfor var vi glade for at have søgt rådgivning hos en advokat, da vi ellers ville have risikeret at få en ordentlig beskatning, på vores nyindkøbte ejendom.

Hvis du vil vide mere om skattereglerne omkring forældrekøb kan du læse mere her.

Der er lukket for kommentarer.