Mit mærkværdige første møde med en låsesmed

Efter at gået hele mit lange liv på 45 år uden nogensinde at have brug for en låsesmed, har jeg i den forgangne uge et noget finurligt besøg af en lokal låsesmed, efter nogle særdeles mærkværdige omstændigheder.

Det hele begyndte faktisk noget som fredsommeligt med en cykeltur, hvor jeg efter at køre noget uopmærksomt med musik i ørerne overså et rødt lys, og derfor først i sidste øjeblik indså dette, hvilket resulterede i at jeg måtte bremse hårdt op, hvorefter jeg så faldt hårdt til jorden og tabte noget cinematisk min pung og nøgler i en rist.  Hvorefter at nogle venlige forbipasserende som vidende alt dette hjalp mig op igen, og betænksomt spurgte om jeg var ok, hvilket jeg var. Efter at have konkluderet at jeg ikke var kommet til skade eller lidt nogle former for fysisk overlast, opdagede jeg efter at jeg havde fået besindelsen tilbage, at jeg havde mistet min pung og nøgler i den nærliggende rist!

home_1_00

Et sæt nye skinnende nøgler

Herefter cyklede jeg noget tungsindet tilbage til min lejelighed som ligger i indre københavn, og ringede derefter til en lokal låsesmed, for at denne kunne låse mig ind til min lejelighed. Der gik ikke mere end ti minutter efter at denne dukkede op, da han allerede var i nærområdet, låsesmeden som var en mørkhåret mand med hænder som lignede at de kunne skære gennem glas, da de efter alt at dømme var vant til otte timers hårdt arbejde syv dage om ugen.

Det tog ikke mere end 3-5 minutter for min låsesmed at lukke mig ind, og samtidig installere en ny lås og give mig et nyt sæt skinnende nøgler. Jeg takkede låsesmeden for hans gode service, og vi ønskede begge hinanden en forsat god dag. Efter at jeg satte mig i min sofa og den lokale låsesmed var taget af sted, huskede jeg, at jeg stadigvæk havde mistet mine pung med kreditkort og 1500 kroner i kontanter…

Der er lukket for kommentarer.