Sådan ændrede stresshåndtering mit liv

Det tog for lang tid for mig at indse, at jeg havde stress. Det indrømmer jeg blankt nu, hvor jeg har været i behandling og har fået større opmærksomhed omkring, hvilke signaler min krop forsøger at fortælle mig. Vi er alle sammen pressede i nogen perioder af vores liv, når der er ekstra fart på arbejds- eller privatliv, men for mig var det ikke bare en periode. Det var en kronisk tilstand med meget træthed og søvnproblemer. Nogle dage kunne jeg vågne tidligt på morgenen, klokken 4-5 stykker og ikke være i stand til at falde i søvn igen. Det er ellers aldrig noget, jeg har haft problemer med før, men pludselig kunne jeg komme til at ligge og tænke på de ting, jeg skulle nå i løbet af dagen eller ugen. Ellers havde jeg ondt i maven eller hovedet, så jeg ikke kunne finde ro. Dengang tænkte jeg ikke forfærdeligt meget over det, men nu kan jeg godt se, at det alt sammen var tegn på, at jeg havde stress.

Min familie måtte sige fra

Som sagt var jeg ikke god til at indse, mit manglende overskud og koncentrationsbesvær på arbejdet var et resultat af, at jeg havde stress. Der var simpelthen for mange ting i mit liv, til at jeg kunne kapere det i mit hoved. Det endte med at være min kone, der måtte sige fra, da jeg blev ved at glemme ting og sige fra til familiearrangementer – jeg havde simpelthen ikke overskuddet. Først tænkte jeg, stress? Nej, det sker da ikke for mig. Men det krævede kun en enkel google-søgning og en hurtig test på nettet, før jeg fandt ud af, at jeg havde stress og havde haft det et stykke tid.

Jeg havde brug for hjælp til stresshåndtering

Det er ikke nogen skam at indrømme, at man engang i mellem har brug for hjælp, når der er noget, man ikke kan selv. Og det fandt jeg ud af med hensyn til stress. Jeg kunne simpelthen ikke selv få ro på og få sorteret ud i mit liv. Derfor fik jeg professionel hjælp til stresshåndtering hos psykologerne fra GrowPeople.dk, der er specialiserede i stress og stressbehandling. Hos dem fik jeg værktøjerne til at håndtere min egen stress og lærte at lytte til min krop, når den forsøger at fortælle mig, jeg altid skal huske at slappe af.

Der er lukket for kommentarer.